lördag 11 september 2010

Samarbetsplatformen Kultursystem.se


Vi har ägnat en del tid åt att bygga en dynamisk samarbetsplatform för att stötta och koordinera projektet; Kultursystem.se

Sajten är i grunden en Wiki som specialbyggts för projektets medlemmar som en plats att samverka. Här kan registrerade medlemmar arbeta med utveckling av huvudprojektet och dess delprojekt parallellt och oberoende av vart man befinner sig.

Fördelarna är många jämfört med mer dokument-baserat (Word dokument via mail) sätt att jobba:
  • Integration - Allt material finns samlat på en plats istället för att flyta runt i en oöverskådlig röra av mail och dokument på privata datorer.
  • Användargenererat innehåll - Innehållet kan dynamiskt byggas vidare på av alla involverade. Väldigt lite redaktionell mekanik behövs.
  • Minskad latens - Utvecklingsarbete kan ske parallellt med minimalt väntande. Vi behöver inte vänta på att någon ska bli klar med ett utkast som sen mailas ut.
  • Samverkan - Vi kan ta del av varandras work-in-progress material och därigenom samverka.
  • Spårbarhet - Full spårbarhet över hur tankar och material utvecklats över tid.
  • Dynamisk funktionalitet - Specialiserad funktionalitet kan lätt läggas till. Behöver vi ett sätt att göra undersökningar eller att visa tidslinjer så lägger vi till det.
  • Access kontroll - Vill vi dela med oss av delar av materialet till utomstående parter (tex. Regionen, kommuner, etc.) så kan vi lätt skapa begränsade "rum" för detta.

För närvarande är det mesta materialet begränsat till ledningsgruppen men allteftersom projektet växer till sig så kommer vi öppna upp delar av sajten. Medlemmar av delprojekt kommer att kunna använda platformen för att utveckla sina idéer och koordinera sitt arbete.

Om du är nyfiken på att veta mer så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi visar gärna hur det fungerar och hur den kan stötta din samverkan med andra i kultursystemet.

2 kommentarer: