lördag 12 juni 2010

Nu är projekt Kultursystem.nu Bottna Gerlesborg igång!

Hej!

Mötet Tisdag den 25 maj:e då projektledningsgruppen för Kultursystem.nu Bottna Gerlesborg träffades för första gången, markerade de första stapplande stegen in i nästa fas av kultursystemprojektetKultursystem Bottna Gerlesborg; Nu handlar det om att konkretisera och realiseraing av de Visioner och Mål som beskrivits i ansökan. Resultatet av mötet är följande:
  • Projektledningsgruppen har formellt konstituerat sig (se nedan).
  • Thomas Wingate valdes som tillförordnad projekt-koordinator.
  • Ledningsgruppen: Vi har valt en mindre toppstyrd projektorganisation modell med en koordinator som fungerar mer som en producent och där det större leveransansvaret ligger hos olika arbetsgrupper som utför själva jobbet. Mer om denna projektmodell senare.
  • Projektledningsgruppens roll blir i huvudsak exekutiv: att formulera uppdrag, att styra de producerande arbetsgrupperna teamet åt rätt håll och fatta övergripande beslut.
  • En arbetsgrupp har tillsatts för att utifrån ansökan skapa en handlingsplan för realisering av aktivitetsplanen i relation till Vision och Syfte och Mål. Arbetet påbörjas omgående.
  • Erik Nissen Johanssen och Miranda Rudklint (och ev fler) som har erfarenhet av marknadsföring av destinationer (län, kommuner, resorts, etc.) och kultursystem bjuds, in till Bottna kulturfestival för att fånga upp och reflektera över utbudet och bredden som kultursystem Bottna Gerlesborg erbjuder.

Sedan mötet har ett par personer tillkommit i projektledningsgruppen:
Janolof Bengtsson ersätter Thomas som suppleant för de fria konstnärerna och Birgitta Eriksson-Fast är vald som suppleant för Yngve Brothén för KKV-B. Vidare har rekvisitionspapper från Västra Götalandsregionen skrivits på av Anders Boquist och Thomas Wingate så pengar är på väg in.

Projektledningsgrupp Kultursystem.nu:
Anders Boqvist, ord., Gerlesborgsskolan
Anders Nilsson, suppl., Bottnafjordens inköpsförening
Birgitta Eriksson-Fast, suppl., KKV-B
Cecilia Gärde, ord., Botnik Studios
Eva Dal, ord., Scenkonst Gerlesborg
Janolof Bengtsson, suppl., De fria konstnärerna
Lena Falkheden, ord., Bottnafjordens inköpsförening
Michael Norlind, suppl., Scenkonst Gerlesborg
Thomas Wingate, ord., Koordinator
Yngve Brothén, ord., KKV-B
Åsa Herrgård, ord., De fria konstnärerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar